EkstraBladets anmeldelse af koncerten i Vega, KBH. d. 14. juni 2002.

Skrevet af Henrik Queitsch for Ekstra Bladet d. 15. Juni 2002.

EN A-HA OPLEVELSE

a-ha, Store Vega, København, i aftes.

5 ud af 6 stjerner.

Et hit kan måske være godt for bankbogen, men samtidig være en kunstnerisk forbandelse. Da norske a-ha i 1985 sikrede sig en plads på radiostationerne fra nu af og til dommedag med "Take on me", blev de straks afskrevet som et letbenet boy-band uden større substans. Hvilket bevirkede, at senere langt mere ambitiøse albums som "Scoundrel days" og "Memorial beach" stadig står som nogle af forrige århundredes skamløst oversete perler.
Interne stridigheder og trioens misforståede image fik dem i 1993 til at kaste håndklædet i ringen, men i 2000 dukkede de op igen med det fremragende comeback-album "Minor earth, major sky", som så i år blev fulgt op af det mere ujævne "Lifelines".
Men selv sangene fra sidstnævnte fik ny luft under vingerne ved gårsdagens eminente koncert, der fik én mindet om, at a-ha faktisk har skrevet mindst et par håndfulde sange, der i en bedre verden ville have opnået klassikerstatus.

VINGESKUDT ENGEL

Morten Harket ligner trods sine nogle-og-fyrre år stadig naboens kønne dreng, men synger som en vingeskudt engel.
Den fyldte sals modtagelse kan da eller ikke betegnes som andet end total hengivelse - med taktfaste klapsalver i ti minutter før gruppen overhovedet havde entret scenen! Og a-ha takkede for tilliden med et velspillet og veloplagt sæt, hvor de overlegent fik de oftest meget komplekse kompositioner til at lyde som den letteste sag i verden.
a-ha nød på sin egen og lidt ydmyge facon åbenlyst hinandens og publikums selskab, og de tre kristne gutter fik boret en tyk pæl igennem den gamle tese, der påstår, at det er djævlen, som har alle de bedste sange. Man forlod simpelthen koncerten i opløftet tilstand og følte sig for en kort stund som et bedre menneske. Hvad mere kan man forlange?

Tilbage til Anmeldelser.

Tilbage til Forside.