Kort om mine koncerter her i Danmark 2001-2002.

 

Jeg har altid været en stor a-ha fan og det vil jeg altid være. Jeg er en stor beundre af Morten Harket. Han har bare den dejligste stemme og hjælper folk i nød, som folk på Øst-Timor.*
Han har givet mig så meget glæde og styrke gennem deres sange/musik/sangtekster med a-ha og hans solo sange på engelsk og norsk.

Jeg så a-ha for første gang live i Skanderborg sidste år d. 10/8. Det var bare helt fantastisk at se dem og høre Mortens dejlige stemme live. Jeg var bare så glad og kunne ikke tro at jeg endelig var kommet til at se dem live. Jeg ønskede bare at komme til flere og flere koncerter med dem.
Der blev spillet både nye og gamle sange.

Nye:

"Minor Earth, Major Sky"
"Summer Moved On"
"I Wish I Care"
"Velvet"
"You'll Never Get Over Me"

Gamle:

"Manhattan Skyline"
"Crying In The Rain"
"The Sun Always Shines On TV"
"Stay On These Roads"
"Hunting High And Low"
"The Living Daylights"
"Take On Me" (Selvfølgelig til sidst)

De gav så igen koncerter her i Danmark i år. Først i københavn d. 14/6 og i Århus d. 15/6. Jeg skulle selvfølgelig til dem begge 2.
Det var bare så fantastisk at se dem igen live. Koncerten i København blev spillet i Vega og hvor der var udsolgt. der var 1500 mennesker. Koncerten i Århus, blev spillet på Train, som også var udsolgt, hvor der var 800 mennesker.
I København ventede jeg fra kl. 14.00 til kl. 19.00, hvor koncerten jo begyndte kl. 20.00. I Århus ventede jeg fra kl. 14.30 til kl. 20.30, hvor koncerten jo begyndte kl. 21.30.
Både i København og i Århus stod jeg i den forreste række ved scenen i højre side. Det var bare så vidunderligt at se dem live og høre Mortens dejlige stemme: Der var gang i publikum, som bare sang med til alle sangene. De spillede nye og gamle sange.

Nye:

"Forever Not Yours"
"Lifelines"
"Time And Again"
"Did Anyone Approach You?"
"Afternoon High"
"You Wanted More"
"Turn The Lights Down"
"Minor Earth, Major Sky"
"Summer Moved On"
"The Sun Never Shone That Day"

Gamle:

"I've Been Losing You"
"Manhattan Skyline"
"The Living Daylights"
"Hunting High And Low"
"Scoundrel Days"
"Stay On These Roads"
"Locust"
The Sun Always Shines On TV"
"Take on Me"

Eftersom det ikke var tilladt at tage kamera med ind i hverken København
eller Århus, får I lige et billede mere fra Skanderborg.

I København lavede Morten noget sjov og sprøjtede noget af sit vand ud på publikum og grinede. Det var bare så sødt. Da Morten havde sunget "Turn The Lights Down" sammen med Anneli, fik hun bare sådan et stort knus af Morten bagefter. Det var bare så sødt. Hende jeg stod ved siden af ved koncerten, blev jeg enig med om, at han også godt kunne have givet os et stort knus, for vi var bare så misundelige.

I Århus stod jeg ved siden af en pige, der havde en orkidé med til Morten. Inden den sidste sang kom han hen til hende og fik den. Han smilede og sagde tak. Det var bare så sødt og så tæt på, men han var jo meget hurtig væk igen.

Den eneste forskel der var på sangene i København og Århus var at de havde byttet om på "Forever Not Yours", som var kommet før "Lifelines" i København og kommet bagefter i Århus.

Efter koncerten i København, var jeg så heldig at få Mortens autograf inden han sted ind i taxaen. Jeg tror det var noget med en 5-6 stykker der nåede at få en. Jeg skulle overnatte ved en kusine i København og hun havde sagt at måske kunne jeg være heldig at få Mortens autograf. Jeg havde sagt at det ville bare være skønt, hvis jeg kunne få det, men den var jo meget svær at få. Da jeg så senere fik fortalt min kusine at jeg havde fået den og viste hende den, så sagde hun bare: "Hvad sagde jeg!", og var selvfølgelig meget glad på mine vegne. Jeg var også heldig at få en i Århus, men fik desværre ikke noget billede sammen med Morten, som jeg gerne ville have. Meget ærgeligt.

Mortens autograf fra Århus. Mortens autograf fra København.

Jeg fik derimod sagt "Hjertelig Tak" til ham, inden han steg ind i bussen, som han jo mange gange siger, når han er færdig med en sang. Jeg synes bare det er så sødt sagt. Jeg tror han hørte det, for han kiggede lige engang og så var han hurtig væk inde i bussen.

Det var bare to vidunderlige koncerter de havde givet i København og i Århus og jeg var meget glad for at jeg havde været til dem. Jeg ønskede selvfølgelig at komme til flere koncerter med a-ha og hvis Morten gav flere Solo-koncerter engang i Norge. Så ville jeg også bare med til dem. Min næste a-ha-koncert var i Frankfurt d. 1. oktober og jeg glædede mig bare helt vildt. Jeg håbede at jeg kunne få et billede med Morten der.

Charlotte.

Billederne og autograferne er Charlottes egne.

* Læs et interview om Mortens holdning til tragedien i Øst-Timor.

Tilbage til Andre fans fortællinger. Læs bl.a Charlottes anden fortælling om koncerten i Frankfurt.

Tilbage til Forsiden.